Visschotel met bloemkoolsaus

Visschotel met bloemkoolsaus

Steffi: "Dit recept maakte ik jaren geleden al. Het was één van de weinige dingen die ik zelf maakte vóór mijn liefde voor gezond eten ontstond. De room die ik toen gebruikte, vervang ik nu door een saus van bloemkool, dat zijn weer extra groentjes. Love it!"

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in kleinere roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was en snij het wit van de prei fijn.
  • Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel.
  • Leg de blokjes vis in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg er de prei en de wortelen op en werk af met de bloemkoolsaus. Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 minuten onder de grill. Serveer de visschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 75 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 356 kcal
  • Koolhydraten 16.71 g
  • Suikers 13.38 g
  • Vetten 11.62 g
  • Verzadigde vetten 6.69 g
  • Eiwitten 40.47 g
  • Vezels 10.53 g

Allergenen Selderij, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.