Visschotel met bloemkoolsaus

Visschotel met bloemkoolsaus

Deze visschotel is echt comfort food maar dan in een koolhydraatarm jasje. De zware bechamelsaus wordt vervangen door een saus op basis van bloemkool, dat zijn weer extra groentjes op je bord. Met dit gerecht verras je zeker en vast al je tafelgenoten. Gezond genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was de prei grondig en snij in fijne ringen.
  • Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel.
  • Vet een ovenschaal in met olijfoie. Dep de vis droog met keukenpapier, snij in gelijke blokjes en leg in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg er de prei en de wortelen bij en werk af met de bloemkoolsaus. Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 minuten onder de grill. Serveer de visschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 75 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • ½ el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 400 kcal
  • Koolhydraten 17.98 g
  • Suikers 14.15 g
  • Vetten 15.47 g
  • Verzadigde vetten 7.23 g
  • Eiwitten 41.37 g
  • Vezels 11.32 g

Allergenen Selderij, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.