Vispannetje met extra veel groenten

Vispannetje met extra veel groenten

Vispannetje is een echte grootmoeders klassieker. We maken vandaag een low carb versie met extra veel groenten. Daardoor is het lekker vullend en voedzaam, zonder dat je behoefte hebt aan aardappelen voor erbij. Geniet van deze zalige ovenschotel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was en snij de prei in ringen. Snij de selder in de lengte in lange repen en snij dan in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, wortelen, selder en tijmblaadjes toe. Stoof gedurende 3 minuten. Voeg dan de prei toe en stoof nog 7 minuten. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  • Dep de vismengeling droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de aangegeven hoeveelheid visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon en hou de bouillon apart.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 150 milliliter van de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg nu de room toe en laat opnieuw wat indikken. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Schep de gestoofde groenten over in een ovenschaal. Verdeel de blokjes gepocheerde vis daarbovenop en kruid met peper en zout.
  • Giet de saus over het vispannetje en strooi er de rest van de kaas over. Zet 5 minuten onder de grill, voor een goudbruin korstje. Serveer het vispannetje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 preien
  • 1 stengel selder
  • 2 takjes tijm
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 719 kcal
  • Koolhydraten 36.9 g
  • Suikers 22.55 g
  • Vetten 42.84 g
  • Verzadigde vetten 22.28 g
  • Eiwitten 41.36 g
  • Vezels 14.8 g

Allergenen Selderij, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.