Vispannetje met aardappelpuree

Vispannetje met aardappelpuree

Voor dit verrukkelijke vispannetje selecteerden we lekkere verse stukjes visfilet. Samen met champignons, prei en een heerlijk roomsausje gaat het vispannetje de oven in, uiteraard afgewerkt met een knapperig kaaskorstje. Net genoeg tijd zodat jij alle liefde kan steken in een zalige aardappelpuree voor erbij. Een Belgische topper van aan zee!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon en hou de bouillon apart.
  • Was en snij de prei in ringen. Snij de champignons in kwartjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de prei en de champignons toe. Stoof aan gedurende 5 minuten en kruid met peper en zout.
  • Schep de gestoofde prei en champignons over in een ovenschaal. Schep de blokjes gepocheerde vis daarbovenop en kruid met peper en zout.
  • Smelt de helft van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 150 milliliter van de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg nu de room toe en laat opnieuw wat indikken. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het vispannetje en strooi er de rest van de kaas over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  • Snij de peterselie fijn. Serveer het vispannetje met de peterselie erover gestrooid, samen met de aardappelpuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 2 preien
  • 250 g champignons
  • 100 ml lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 796 kcal
  • Koolhydraten 61.73 g
  • Suikers 7.29 g
  • Vetten 40 g
  • Verzadigde vetten 20.99 g
  • Eiwitten 42.4 g
  • Vezels 11.6 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Weekdieren, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.