Viskoekjes met zoete aardappelfrietjes en dillemayonaise

Viskoekjes met zoete aardappelfrietjes en dillemayonaise

Dit gerecht is fris en lekker licht. Krokant gebakken viskoekjes met daarbij frietjes van zoete aardappel, kruidige rucola en een heerlijke dillemayonaise. Gezonde kost voor genieters!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de citroen in partjes, pers het sap van de andere helft.
  • Doe de visblokjes in een keukenrobot, samen met de citroenzeste, het maïszetmeel, peper en zout. Mix tot een egale massa en vorm er per persoon 2 koekjes van.
  • Snij de dille fijn. Meng de mayonaise met het citroensap, de fijngesneden dille en kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de viskoekjes aan beide kanten.
  • Serveer de viskoekjes met de zoete aardappelfrieten, de rucola, de dillemayonaise en een citroenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 citroen
  • 300 g vismengeling
  • 10 g dille
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 699 kcal
  • Koolhydraten 50.45 g
  • Suikers 7.37 g
  • Vetten 42.35 g
  • Verzadigde vetten 6.33 g
  • Eiwitten 27.63 g
  • Vezels 5.29 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.