Viscurry met noedels

Viscurry met noedels

Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis van dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk! Daarbij komen knapperige sperzieboontjes en lekker vullende eiernoedels. Werk af met koriander, lente-ui en limoensap, en je hebt weer een pittig Aziatisch toppertje om te serveren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in ringetjes en hou het witte deel gescheiden van het groene deel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nogmaals in 2. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  • Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed.
  • Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe, meng goed. Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker toe. Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe.
  • Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling en sperzieboontjes toe, schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verdergaren. Proef of de smaken in balans zijn, voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
  • Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 kl groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 150 g eiernoedels
  • 300 g vismengeling
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 731 kcal
  • Koolhydraten 70.96 g
  • Suikers 7.02 g
  • Vetten 31.74 g
  • Verzadigde vetten 19.88 g
  • Eiwitten 40.23 g
  • Vezels 4.36 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Soja, Pinda, Gluten, Ei, Weekdieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.