Viscurry met korianderrijst

Viscurry met korianderrijst

Een vispannetje, op z'n Oosters! Eerst worden sappige blokjes vis aangebakken en maak je een heerlijke pittige saus op basis van curry en kokosmelk. Daarbij komen dan frisse blokjes tomaat en rijst met koriander. De Oosterse keuken in 1-2-3 bij jou thuis!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Snij de groene paprika in reepjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Schil en rasp de gember. Snij de koriander fijn.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Dep de visblokjes droog en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een grote antikleefpan of wok en bak de visblokjes 3 minuten rondom aan. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olie in de pan en stoof de ui, de paprika en de gember 3 minuten. Doe er de curry en de kokosmelk bij. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Los het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water. Voeg toe aan de curry, breng aan de kook en laat de saus lichtjes binden. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de blokjes vis en de tomatenblokjes toe. Laat 2 minuten doorwarmen.
  • Schep de koriander door de rijst. Serveer de viscurry met de korianderrijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g vismengeling
  • 2 kl curry­poeder
  • 200 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 829 kcal
  • Koolhydraten 80.58 g
  • Suikers 10.01 g
  • Vetten 39.17 g
  • Verzadigde vetten 21.28 g
  • Eiwitten 35.66 g
  • Vezels 7.54 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Mosterd, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.