Visburgers met dillemayonaise, spinazie en ovenfrietjes

Visburgers met dillemayonaise, spinazie en ovenfrietjes

Visburgers zijn een leuke afwisseling op een gewone hamburger, en we maken het met allemaal lekkere verse ingrediënten. Een zalige visburger met daarbij een frisse dillemayonaise, gestoofde spinazie en lekkere ovenfrietjes. Wat een verwennerij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes op een apart rooster mee in de oven.
  • Snij de sjalot fijn. Dep de visblokjes goed droog met keukenpapier. Snij de stukken vis in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  • Klop het ei los in een kommetje. Doe de panko, het ei en de fijngesneden sjalot bij de vis en meng goed door elkaar. Vorm er per persoon een burger van.
  • Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Hak de dille fijn. Meng de mayonaise met de dille, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Dit is de dillemayonaise.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de visburgers, 4 minuten per kant.
  • Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de knoflook en spinazie samen aan, tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Bestrijk de hamburgerbroodjes met de dillemayonaise, leg er een visburger op en schep er de spinazie bij. Dek de burger af met de bovenkant van het broodje. Serveer samen met de ovenfrietjes en de rest van de dillemayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 sjalot
  • 300 g vismengeling
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 885 kcal
  • Koolhydraten 69.91 g
  • Suikers 4.89 g
  • Vetten 47.86 g
  • Verzadigde vetten 6.83 g
  • Eiwitten 41.82 g
  • Vezels 9.47 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam, Soja, Lactose, Mosterd, Vis, Weekdieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.