Vis Milanese met tomatensaus en linguine

Vis Milanese met tomatensaus en linguine

Escalope Milanese is een echte Italiaanse klassieker, maar ditmaal geven we er een verrassende twist aan, want we hebben het vlees vervangen door vis. En jawel hoor, dat smaakt ook heel goed, je kan er waarschijnlijk zelfs de kleinsten mee bekoren. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
linguine

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Doe de bloem, het (de) ei(eren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de gepaneerde visfilets op een zacht vuur gedurende 3-4 minuten aan beide kanten, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt.
  • Meng de linguine met de tomatensaus. Serveer de vis Milanese met de linguine met tomatensaus. Overstrooi met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 koolvisfilets
  • 200 g linguine

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 825 kcal
  • Koolhydraten 100.37 g
  • Suikers 10.91 g
  • Vetten 23.64 g
  • Verzadigde vetten 4.06 g
  • Eiwitten 48.13 g
  • Vezels 8.25 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.