Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

Vandaag eten we vis! En wel in een heerlijke, verrassende zuiderse bereiding. De visfilets worden in de oven gegaard, met een originele kruidige paprikatapenade. Daarbij komt zoete aardappelpuree. Werk af met korianderblaadjes, tomaat en een partje limoen en je hebt een fantastische zomerse koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de paprikablokjes en het paprikapoeder toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg hierin de visfilets.
  • Mix de paprika en ui met een staafmixer tot een tapenade. Schep de tapenade bovenop de visfilets. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de tomaat in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in partjes.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Roer er de extra vierge olijfolie door.
  • Verdeel de zoete aardappelpuree op borden. Schep er voorzichtig de visfilets met de tapenade bij. Werk af met de tomatenblokjes en korianderblaadjes, leg er een partje limoen bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 441 kcal
  • Koolhydraten 22.62 g
  • Suikers 7.52 g
  • Vetten 25.03 g
  • Verzadigde vetten 3.4 g
  • Eiwitten 29.22 g
  • Vezels 6.44 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.