Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven

Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven

Een doodeenvoudig gerechtje bomvol smaak, waar jij nog geen 5 minuten werk aan hebt, de oven doet de rest! Lekker sappige visfilets met een heerlijk smaakvol korstje van olijven en amandel, met daarbij in de oven gepofte kerstomaatjes, rode ui en Griekse orzo-pasta erbij. Lek-ker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
orzo

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de knoflook en doe in een keukenrobot, samen met de zwarte olijven, het amandelpoeder, de extra vierge olijfolie en peper en zout. Mix tot een tapenade.
  • Leg de visfilets voor je uit en bestrijk ze met de tapenade. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie en leg er de visfilets in. Leg de kerstomaatjes er rond. Snij de rode ui in partjes en leg ze erbij. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Serveer de vis met olijvenkorstje met de gepofte kerstomaatjes, rode ui en orzo.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 30 g zwarte olijven
  • 30 g amandel­poeder
  • 2 koolvisfilets
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 rode ui
  • 125 g orzo

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 689 kcal
  • Koolhydraten 52.72 g
  • Suikers 7.54 g
  • Vetten 36.1 g
  • Verzadigde vetten 5.03 g
  • Eiwitten 37.93 g
  • Vezels 7.21 g

Allergenen Noten, Vis, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.