Vis met citroen-kappertjessaus, geroosterde aardappelen en gestoofde prei

Vis met citroen-kappertjessaus, geroosterde aardappelen en gestoofde prei

Heb je een dipje? Dan kan dit verrassende Zuiderse gerecht je vast opkrikken! Krokante visfilets in een zalig citroen-kappertjessausje met daarbij geroosterde aardappelen en gestoofde prei. Je waant je zo op een zonnig terrasje. Dat kan al eens deugd doen, toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was en snij de prei in ringen. Was de citroen goed, rasp de aangegeven hoeveelheid schil en pers het sap. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Hak de bladpeterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken.
  • Dep de witte visfilets droog met keukenpapier. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de visfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Hou de pan ook even apart.
  • Smelt de helft van de boter in een aparte pan en stoof de prei gedurende 5-6 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de witte wijn, de groentebouillon, de zeste en het sap van de citroen toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en roer de kappertjes en fijngehakte peterselie door de saus. Roer er de rest van de boter door. Leg de visfilets nog kort in de pan om even door te warmen.
  • Serveer de gestoofde prei met de geroosterde aardappelen, de visfilets en verdeel de saus over het bord.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • ½ citroen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 726 kcal
  • Koolhydraten 59.34 g
  • Suikers 11.31 g
  • Vetten 32.69 g
  • Verzadigde vetten 11.96 g
  • Eiwitten 37.58 g
  • Vezels 15.26 g

Allergenen Selderij, Gluten, Vis, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.