Vis met amandelkorst, gestoofde prei en courgette

Vis met amandelkorst, gestoofde prei en courgette

Je zal aangenaam verrast zijn door deze originele visfilets met amandelkorstje! De gestoofde prei en courgette passen er perfect bij. Een zalig koolhydraatarm visgerecht om van te genieten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de boter uit de koeling.
  • Was en snij de prei in ringen. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan (of wok) en voeg de courgette en prei toe. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten stoven.
  • Pers de knoflook. Doe de boter in een kom, samen met het amandelpoeder, de mosterd, de geperste knoflook, peper en zout. Meng goed door elkaar met een vork. Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de amandelboter over de visfilets. Strooi er de amandelschilfers over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder het deksel van de pan met de groenten en laat het vocht verdampen, voeg dan de lichte room toe en laat kort inkoken. Kruid met peper en zout.
  • Schik de gestoofde groenten op borden, leg er een visfilet bovenop en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandel­poeder
  • 2 witte visfilets
  • 2 el amandel­schilfers
  • ½ brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 688 kcal
  • Koolhydraten 28.78 g
  • Suikers 20.36 g
  • Vetten 44.22 g
  • Verzadigde vetten 15.83 g
  • Eiwitten 41.27 g
  • Vezels 13.49 g

Allergenen Noten, Vis, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.