Vis gepocheerd in curryroom met groenten

Vis gepocheerd in curryroom met groenten

Zin in een snel, smaakvol en voedzaam gerecht? We maken vandaag een snelle wok met daarbij vis gepocheerd in een zalige curryroom en groentjes. Klaar in 20 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Doe de kokosmelk en per persoon 1 eetlepel water in een kleine kookpot. Voeg het currypoeder toe, meng en breng aan de kook. Dep de vis droog met keukenpapier en snij de stukken vis in gelijke blokjes. Kruid ze met peper en zout. Wanneer de kokosmelk pruttelt, leg er de visblokjes in. Laat 6-7 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  • Was en snij de prei in ringen. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  • Verhit de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg het wit van de lente-ui, de prei, wortel en paprika toe. Roerbak voor 5-7 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de laatste minuut de sojascheuten toe.
  • Schep de gewokte groenten in diepe kommen en voeg dan de visblokjes toe. Schep er de currysaus over, werk af met het groen van de lente-ui en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl curry­poeder
  • 300 g vismengeling
  • 1 stengel prei
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 533 kcal
  • Koolhydraten 23.46 g
  • Suikers 13.18 g
  • Vetten 31.78 g
  • Verzadigde vetten 19.86 g
  • Eiwitten 34.35 g
  • Vezels 10.97 g

Allergenen Mosterd, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.