Vietnamese salade met varkensvlees en krokante groentjes

In Vietnam maken ze niet enkel heerlijke barbecuegerechten en lekkere noedelsoep, je kan je er ook te goed doen aan smaakvolle salades met veel kruiden, knapperige groentjes en lekker vullende rijstnoedels. Deze salade moet je echt eens zelf maken, een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en bitter, overheerlijk!
Ingrediënten

limoen

vissaus

varkenslapje

lente-uitje

wortel

komkommer

munt

koriander

rode chilipeper

rijstnoedel
Bereidingswijze
- Pers de limoen uit in een kommetje en meng er de bruine suiker, vissaus, 1/3de van de plantaardige olie en een snuif peper door. Bestrijk de varkenslapjes met deze marinade. Zet koud weg. Snij de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de rest van de marinade.
- Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de komkommer in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt en koriander. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes.
- Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af en spoel onder koud water. Doe de gekookte rijstnoedels in een kom en knip de noedels met een schaar in kleinere stukjes. Voeg de geraspte wortel, komkommer, munt, de helft van de koriander, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de marinade toe en meng goed door elkaar.
- Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes van 1 cm breed.
- Serveer de noedelsalade met de reepjes varkensvlees en werk af met de rest van de korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ limoen
- 1 el vissaus
- 2 varkenslapjes
- 2 lente-uitjes
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 10 g munt
- 10 g koriander
- 1 rode chilipeper
- 150 g rijstnoedels
Uit jouw keuken
- 3 kl plantaardige olie
- 1 el bruine suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 607 kcal
- Koolhydraten 81.77 g
- Suikers 19.05 g
- Vetten 13.29 g
- Verzadigde vetten 2.93 g
- Eiwitten 37.35 g
- Vezels 4.85 g
Allergenen Vis, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.