Vietnamese salade met varkensvlees en krokante groentjes

Vietnamese salade met varkensvlees en krokante groentjes

In Vietnam maken ze niet enkel heerlijke barbecuegerechten en lekkere noedelsoep, je kan je er ook te goed doen aan smaakvolle salades met veel kruiden, knapperige groentjes en lekker vullende rijstnoedels. Deze salade moet je echt eens zelf maken, een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en bitter, overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
rijstnoedel

Bereidingswijze

  • Pers de limoen uit in een kommetje en meng er de bruine suiker, vissaus, 1/3de van de plantaardige olie en een snuif peper door. Bestrijk de varkenslapjes met deze marinade. Zet koud weg. Snij de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de rest van de marinade.
  • Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de komkommer in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt en koriander. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes.
  • Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 5 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af en spoel onder koud water. Doe de gekookte rijstnoedels in een kom en knip de noedels met een schaar in kleinere stukjes. Voeg de geraspte wortel, komkommer, munt, de helft van de koriander, chili en de marinade toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes van 1 cm breed.
  • Serveer de noedelsalade met de reepjes varkensvlees en werk af met de rest van de korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 2 varkenslapjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 150 g rijstnoedels

Uit jouw keuken

  • 3 kl plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 610 kcal
  • Koolhydraten 81.62 g
  • Suikers 18.93 g
  • Vetten 13.77 g
  • Verzadigde vetten 2.94 g
  • Eiwitten 37.35 g
  • Vezels 4.42 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.