Vietnamese noedelsalade met rundsvlees

Vietnamese noedelsalade met rundsvlees

Dit is waarom wij zo houden van de Oosterse keuken! Deze Vietnamese noedelsalade barst van de smaak en is toch lekker licht en fris. De lapjes rundsvlees worden kort gemarineerd en dan op een hevig vuur gewokt. De koude noedels met pittige dressing die erbij geserveerd worden zorgen voor een heerlijk contrast. Om van te genieten op een zonnige dag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
citroengras
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 5 minuten koken. Roer regelmatig om.
  • Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras. Snij het witte en lichtgroene gedeelte heel fijn. Snij de steak in fijne plakjes. Meng de helft van de vissaus, de helft van de suiker en de helft van het fijngesneden citroengras in een kom en voeg de steak toe. Meng goed en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Giet de rijstnoedels af en spoel ze 30 seconden onder koud water. Bewaar in de koelkast.
  • Pers de knoflook. Snij de sjalot in reepjes. Snij de komkommer overlangs in twee en snij in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij heel fijn. Pers het sap van de limoen. Meng het limoensap in een kommetje samen met de rode chilipeper, de helft van de knoflook, per persoon 1 eetlepel water, de rest van de suiker en vissaus en de rijstazijn. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Dit is de dressing.
  • Verhit de olie in een wok en voeg de sjalot, de rest van de knoflook en de rest van het citroengras toe. Roerbak kort. Haal de plakjes rundsvlees uit de marinade en voeg toe aan de wok. Roerbak tot het vlees dichtgeschroeid is en voeg dan de marinade toe en laat 2 minuten inkoken. Voeg de sojascheuten toe, meng ze onder het vlees en draai het vuur uit.
  • Serveer de koude rijstnoedels met de geroerbakte steak, de plakjes komkommer en blaadjes munt. Lepel er de dressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g rijstnoedels
  • 1 stengel citroengras
  • 2 rundersteaks
  • 2 el vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 1 rode chilipeper
  • ½ limoen
  • ½ el rijstazijn
  • 50 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1½ el plantaardige olie
  • 2 kl suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 595 kcal
  • Koolhydraten 64.71 g
  • Suikers 18.63 g
  • Vetten 17.97 g
  • Verzadigde vetten 2.89 g
  • Eiwitten 42.32 g
  • Vezels 3.62 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Vis, Pinda, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.