Vietnamese kip met hoisin saus

Vietnamese kip met hoisin saus

Hoisin saus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn en suiker. Het wordt ook veelvuldig gebruikt in de Vietnamese keuken en past perfect bij een lekker stukje malse kip. Daarbij komt een pittig kruidenslaatje met mooie komkommerlinten. Een fantastische lichte maaltijd, bol van Oosterse smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
hoisinsaus
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 100 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de helft van de suiker door de hoisinsaus. Trek de komkommer in linten met een dunschiller. Hak de munt en koriander fijn.
  • Maak een dressing door de vissaus te mengen met de rest van de suiker, het sap van de limoen, de knoflook en de gember. Meng hier de gehakte kruiden en lente-ui door en druppel dit over de komkommerlinten.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets aan. Als de kipfilets beginnen te kleuren, bestrijk je ze met een borsteltje met de hoisinsaus. Keer om en herhaal. Blijf omkeren tot alle saus opgebruikt is en de kip mooi gekarameliseerd.
  • Serveer de hoisinkip met de rijst en de komkommer-kruidensalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 g jasmijnrijst
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el suiker
  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 582 kcal
  • Koolhydraten 82.8 g
  • Suikers 27.01 g
  • Vetten 11.04 g
  • Verzadigde vetten 1.59 g
  • Eiwitten 35.65 g
  • Vezels 3.54 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.