Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip

Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip

Een prachtige, frisse en kleurrijke salade van gemarineerde venkel, sinaasappelpartjes, rucola en een heerlijke dressing op basis van sinaasappelsap en honing. Daarbij komen plakjes gegrilde kip. Lekker licht en toch vullend! Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sinaasappel
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de sinaasappel(s) met een mes, tot op het vruchtvlees. Snij de partjes ertussenuit en vang het vocht op (tip: knijp de rest van de sinaasappel ook uit).
  • Meng het sinaasappelsap met de extra vierge olijfolie, honing, wittewijnazijn, peper en zout.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en snij in hele fijne plakjes. Meng er de dressing, de rozijnen en de sinaasappelpartjes voorzichtig door. Zet even opzij.
  • Rooster de amandelschilfers in een droge pan, tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Bestrijk de kipfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de kipfilets mooi aan aan beide kanten. Snij in plakjes.
  • Meng de rucola door de venkel-sinaasappelsalade en serveer er de gegrilde kipfiletplakjes bij. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 stick honing
  • 1 venkel
  • 30 g rozijnen
  • 2 el amandel­schilfers
  • 2 kipfilets
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 544 kcal
  • Koolhydraten 28.93 g
  • Suikers 18.83 g
  • Vetten 29.2 g
  • Verzadigde vetten 3.95 g
  • Eiwitten 39.71 g
  • Vezels 6.18 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.