Veldslastoemp met varkensmignonettes en honing-graanmosterdsaus

Veldslastoemp met varkensmignonettes en honing-graanmosterdsaus

Zin in een hartverwarmende en toch verrassende maaltijd? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Een originele veldslastoemp met daarbij een sappig varkensmignonette en een heerlijke honing-graanmosterdsaus. Hartig met een tikje zoet, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
varkens­mignonette
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de sjalot fijn. Smelt 1/3de van de boter in een pan. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en kruid met peper en zout en bak ze in de boter, 3-4 minuten aan elke kant. Schep de varkensmignonettes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Smelt 1/3de van de boter in de pan waarin je de varkensmignonettes gebakken hebt. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat 2 minuten stoven. Bestrooi de sjalot met de bloem. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en roer goed om. Verkruimel er de runderbouillon bij. Breng aan de kook en voeg de honing en graanmosterd toe. Roer goed om. Laat pruttelen tot de saus ingedikt is. Kruid met peper en zout. Voeg de varkensmignonettes kort toe aan de saus om nog even door te warmen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de veldsla bij en roer om.
  • Serveer de veldslastoemp met de varkensmignonettes en de saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 varkens­mignonettes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 stick honing
  • 1 el graanmosterd
  • 100 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 kl bloem
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 642 kcal
  • Koolhydraten 55.04 g
  • Suikers 4.29 g
  • Vetten 28.16 g
  • Verzadigde vetten 16.83 g
  • Eiwitten 39.75 g
  • Vezels 7.14 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.