Veggie tikka masala met zoete aardappel

Veggie tikka masala met zoete aardappel

Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappel in blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel en paprika over. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de ui, knoflook en het currypoeder toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer goed los en voeg per persoon 100 millliliter water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
  • Verhit ondertussen een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu de geroosterde zoete aardappel, rode paprika en garam masala toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat de saus nog enkele minuten indikken.
  • Rooster de pitabroodjes in de antikleefpan zonder vetstof of warm ze op in een broodrooster. Snij in reepjes. Pluk de blaadjes koriander.
  • Serveer de veggie tikka masala met de cashewnoten en koriander erover gestrooid en de pitareepjes erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl curry­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 30 g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 2 pita­broodjes
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 949 kcal
  • Koolhydraten 93.3 g
  • Suikers 20.47 g
  • Vetten 53.63 g
  • Verzadigde vetten 24.05 g
  • Eiwitten 17.39 g
  • Vezels 13.68 g

Allergenen Mosterd, Noten, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.