Veggie taco's met geroosterde groenten

Veggie taco's met geroosterde groenten

Heerlijke originele vegetarische taco's bomvol geroosterde groenten en kikkererwten, kort gepekelde rode uien en een fris zureroomsausje. Gemakkelijk om te maken (want de oven doet het werk) en een top veggie maaltijd voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de rode paprika in blokjes van 2 centimeter. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de plantaardige olie met de Mexicaanse kruidenmix. Doe alle groenten samen in een kom, giet er de gekruide olie over en meng goed.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de groenten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  • Snij de helft van de koriander heel fijn, pluk de blaadjes van de andere helft. De steeltjes van de koriander mag je ook fijnsnijden. Meng de fijngesneden koriander met de zure room, de komijn en peper en zout in een kommetje.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Controleer of de bloemkool gaar is. Leg de warme tortilla's voor je uit en beleg met de geroosterde groenten. Werk af met de gemarineerde rode ui, de zureroomsaus en blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 rode ui
  • 10 g koriander
  • 1 potje lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 852 kcal
  • Koolhydraten 87.2 g
  • Suikers 18.1 g
  • Vetten 37.05 g
  • Verzadigde vetten 12.83 g
  • Eiwitten 29.65 g
  • Vezels 19.5 g

Allergenen Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.