Veggie shoarma met pindasaus, rijst en gewokte Chinese kool

Veggie shoarma met pindasaus, rijst en gewokte Chinese kool

Wij houden van pindasaus. In dit lekkere vegetarische recept komt de saus ook volledig tot zijn recht. Heerlijk in combinatie met de gebakken veggie shoarma, fluffy jasmijnrijst en knapperige Chinese kool.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
Chinese kool
Ingredientfoto
sojareepjes shoarma

Bereidingswijze

  • Doe de kokosmelk in een steelpannetje en warm op. Voeg de pindakaas en limoensap naar smaak toe en mix kort met een staafmixer. Kruid met zout en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt).
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de aangegeven hoeveelheid Chinese kool in fijne reepjes. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de shoarma sojareepjes 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de veggie shoarma met de pindasaus, de rijst en de gewokte Chinese kool.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 2 cups pindakaas
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ Chinese kool
  • 300 g sojareepjes shoarma

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 67.82 g
  • Suikers 1.43 g
  • Vetten 30.44 g
  • Verzadigde vetten 14.35 g
  • Eiwitten 48.32 g
  • Vezels 6.85 g

Allergenen Pinda, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.