Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa

Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa

Queso is het spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken. Je vult tortilla's met een heerlijke mengeling van kaas, paprika en courgette en bakt de quesadilla dan nog even in de pan, zodat de kaas helemaal begint te smelten. Zalig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika en courgette in blokjes. Hak de koriander fijn.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de kerstomaatjes, de koriander en de helft van de fijngesneden rode ui in een kommetje. Pers er de aangegeven hoeveelheid limoensap bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Snij de little gem in fijne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rest van de rode ui, de courgette en de paprika aan. Roerbak voor 4 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even afkoelen. Bestrooi met de geraspte kaas en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.
  • Snij de quesadilla's in driehoekjes en serveer met de tomatensalsa, de sla en een schepje zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 10 g koriander
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ limoen
  • 1 little gem
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 80 g gratinkaas
  • 4 tortilla's
  • ½ potje zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 669 kcal
  • Koolhydraten 58.84 g
  • Suikers 15.19 g
  • Vetten 34.43 g
  • Verzadigde vetten 17.59 g
  • Eiwitten 22.74 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.