Veggie pad thai

Veggie pad thai

Pad thai is het nationale gerecht uit de Thaise keuken. Traditioneel wordt het met reuzegarnalen of kip gegeten, maar de gewokte noedels zijn ook heel lekker in een vegetarische versie met tofu erbij. In vergelijking met andere Thaise gerechten is pad thai trouwens ook helemaal niet pikant. Met de chilisaus die we erbij leveren, kan je zelf kiezen hoe pittig je het maakt.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Week de rijstnoedels in heet water. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Snij de tofu in blokjes. Breek de eieren in een kommetje en roer los.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de tofu toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de eitjes toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.
  • Schep opnieuw opzij en voeg de rijstnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak tot de noedels gaar zijn. Voeg de sojascheuten en 3/4de van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus en suiker.
  • Serveer met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilisaus apart.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g rijstnoedels
  • 30 g pinda's
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 200 g tofu
  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 909 kcal
  • Koolhydraten 109.87 g
  • Suikers 22.27 g
  • Vetten 36.04 g
  • Verzadigde vetten 6.12 g
  • Eiwitten 30.81 g
  • Vezels 9.19 g

Allergenen Ei, Gluten, Noten, Pinda, Soja, Sulfiet, Vis, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.