Veggie massaman curry met ovengroentjes

Veggie massaman curry met ovengroentjes

Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. De perfecte smaakmaker bij dit bordje bomvol groenten en rijst. De groenten worden in de oven gegaard, zodat jij tijd hebt om de rijst te koken en de saus klaar te maken. Handig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
pinda

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de wortelen en snij in plakjes van 0,5 cm. Halveer de champignons. Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snij de gele paprika in blokjes van 2 x 2 cm. Leg alle groenten op de bakplaat, besprenkel met de helft van de plantaardige olie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij ondertussen de ui in halve maantjes. Breng per persoon 60 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Verhit de rest van de olie in een wok of antikleefpan en stoof de uien gedurende twee minuten.
  • Voeg de helft van de massaman currypasta toe en laat 1 minuut bakken en voeg dan de groentebouillon toe. Roer goed los en proef. Als je het graag nog iets pikanter hebt, voeg dan extra massaman currypasta toe en roer opnieuw.
  • Roer de kokosmelk door de curry en laat opwarmen. Haal de groenten uit de oven en meng ze ook door de curry. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander en hak de pinda's grof. Serveer de massaman curry met de korianderblaadjes en grofgehakte pinda's erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 250 g champignons
  • 200 g sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ ui
  • ½ groente­bouillonblokje
  • ½ pakje massaman currypasta
  • 1 brik kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 845 kcal
  • Koolhydraten 81.26 g
  • Suikers 12.22 g
  • Vetten 47.79 g
  • Verzadigde vetten 19 g
  • Eiwitten 18.53 g
  • Vezels 14.28 g

Allergenen Gluten, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.