Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes

Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes

Oh wat houden we van creatieve vegetarische gerechten! We vonden originele en overheerlijke vegetarische worsten op basis van rode biet, die lekker subtiel smaken. Ze zijn perfect om herfstige hotdogs met geitenkaas en rucola mee te maken. Serveer met pastinaakfrietjes en knoflookmayonaise, zo lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
broodje
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
rode bietenworst
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met 2/3de van de plantaardige olie, kruid met peper en zout. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 20-23 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Besprenkel de broodjes met een klein beetje water en bak ze 10-12 minuten op een apart rooster mee in de oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Doe de rucola in een kom. Meng er de dressing door vlak voor het serveren.
  • Haal de teentjes knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit de teentjes. Doe de mayonaise in een kommetje en meng er de knoflook door. Kruid met peper en zout.
  • Bestrijk de rode bietenworsten met de rest van de plantaardige olie en grill ze in een grillpan, 2-3 minuten aan elke kant.
  • Snij de broodjes open en laat even afkoelen. Bestrijk met wat knoflookmayonaise en leg er de rode bietenworsten bij. Verkruimel er de geitenkaas over en schik er de helft van de rucola bij.
  • Schep de pastinaakfrietjes op borden en leg er een hotdog bij. Serveer met de rest van de rucola en knoflookmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 broodjes
  • 50 g rucola
  • 2 rode bietenworsten
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1058 kcal
  • Koolhydraten 97.82 g
  • Suikers 4.88 g
  • Vetten 61.09 g
  • Verzadigde vetten 14.42 g
  • Eiwitten 23.54 g
  • Vezels 9.19 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Ei, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.