Veggie cheeseburger met aardappelwedges

Veggie cheeseburger met aardappelwedges

Hamburgers zijn natuurlijk de favoriet van menig carnivoor, maar je zal hen versteld doen staan met deze originele veggie cheeseburgers! We gebruiken lekkere veggie burgers, een heerlijke verrassing. Serveer daarbij nog krokante ovengebakken aardappelwedges en je overtuigt iedereen aan tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
veggie burger
Ingredientfoto
cheddar

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uien toe. Laat ze rustig garen op een matig vuur. Schep regelmatig om.
  • Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
  • Leg de hamburgerbroodjes 2 minuten mee in de oven.
  • Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met wat mayonaise en leg er een blaadje sla en een plakje tomaat op.
  • Schuif de gebakken ui naar opzij in de pan. Warm de veggie burgers op zonder vetstof op een lage stand. Draai ze na 2 minuten om en leg op elke burger een plakje cheddarkaas. Laat nog 2 minuten bakken.
  • Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de burgers en uien op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 veggie burgers
  • 2 plakjes cheddar

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 668 kcal
  • Koolhydraten 72.49 g
  • Suikers 12.19 g
  • Vetten 33.74 g
  • Verzadigde vetten 6.25 g
  • Eiwitten 14.68 g
  • Vezels 9.13 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Mosterd, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.