Veggie biryani

Veggie biryani

Biryani is een rijstgerecht uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Heerlijk met een half zacht gekookt eitje en geroosterde amandelschilfers erbij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Pel en snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
  • Verhit een grote antikleefpan en doe er de amandelschilfers in. Rooster ze tot ze lichtjes bruin beginnen te kleuren, schud regelmatig met de pan. Schep uit de pan en hou apart.
  • Verhit nu de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de ui, de gember, de wortelplakjes, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 4 minuten.
  • Verbrokkel de groentebouillon erover en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat 2 minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
  • Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
  • Dek af en laat 14 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
  • Breng ondertussen een potje water met de eieren aan de kook. Laat 6 minuten koken. Giet af, spoel onder koud water en pel en halveer de eieren.
  • Kruid de biryani bij met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en serveer met een schep yoghurt, de eitjes en de geroosterde amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 200 g sperziebonen
  • 2 wortelen
  • 2 el amandel­schilfers
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ groente­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • 2 bio-eieren
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 94.46 g
  • Suikers 26.83 g
  • Vetten 19.7 g
  • Verzadigde vetten 3 g
  • Eiwitten 20.94 g
  • Vezels 13.91 g

Allergenen Noten, Mosterd, Selderij, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.