Vegetarische ragout met bloemkoolpuree en spinazie

Vegetarische ragout met bloemkoolpuree en spinazie

We maakten een vegetarische én low carb versie van een ragout. Het vlees vervingen we door champignons en wortelen en we serveren het gerecht met bloemkoolpuree. Een gezondere en lichte variant op de klassieker dus.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen en bloemkoolroosjes toe. Breng het water terug aan de kook en laat nog 17 minuten koken.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pot en stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin in 5-7 minuten. Schep ze daarna uit de pot. Verhit de rest van de olijfolie in de pot en voeg nu de wortelblokjes toe en stoof 3 minuten aan. Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Voeg de champignons opnieuw toe aan de pot en strooi er de bloem over. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon over en voeg per persoon 150 milliliter water en de lichte room toe. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur tot de wortelen gaar zijn. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout en citroensap naar smaak.
  • Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en serveer daarover de vegetarische ragout. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g spinazie
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • ½ citroen
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 485 kcal
  • Koolhydraten 49.18 g
  • Suikers 20.18 g
  • Vetten 21.3 g
  • Verzadigde vetten 9.14 g
  • Eiwitten 16.7 g
  • Vezels 19.39 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.