Vegetarische paella met grillkaas
We kunnen helaas niet elk weekend naar Valencia in Spanje, om zalige lokale paella te eten. Dit is een heerlijke snelle veggie variant die je makkelijk thuis kan maken! Met lekker veel kruiden en gebakken grillkaas. Vergeet het citroentje er niet bij te serveren!
Ingrediënten
rode paprika
ui
knoflook
groentebouillonblokje
gerookt paprikapoeder
kurkuma
risottorijst
bladpeterselie
citroen
grillkaas
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Pers de knoflook. Los de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rode paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 5 minuten stoven. Voeg dan het gerookt paprikapoeder (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de kurkuma toe.
- Voeg de rijst en de bouillon toe. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 15-17 minuten garen, tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar proeft. Roer regelmatig.
- Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en halveer de citroen. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit een grillpan (of een antikleefpan) en bak de grillkaas mooi goudgeel.
- Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de rest van de citroen in partjes. Serveer de paella met de plakjes grillkaas, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 130 g risottorijst
- 10 g bladpeterselie
- 1 citroen
- 200 g grillkaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 713 kcal
- Koolhydraten 67.8 g
- Suikers 11.64 g
- Vetten 33.85 g
- Verzadigde vetten 17.45 g
- Eiwitten 29.84 g
- Vezels 7.22 g
Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.