Vegetarische paella met grillkaas

We kunnen helaas niet elk weekend naar Valencia in Spanje, om zalige lokale paella te eten. Dit is een heerlijke snelle veggie variant die je makkelijk thuis kan maken! Met lekker veel kruiden en gebakken grillkaas. Vergeet het citroentje er niet bij te serveren!
Ingrediënten

rode paprika

ui

knoflook

groentebouillonblokje

gerookt paprikapoeder

kurkuma

risottorijst

bladpeterselie

citroen

grillkaas
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Pers de knoflook. Los de bouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rode paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 5 minuten stoven. Voeg dan het gerookt paprikapoeder (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de kurkuma toe.
- Voeg de rijst en de bouillon toe. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 15-17 minuten garen, tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar proeft.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en halveer de citroen. Snij de grillkaas in plakjes. Verhit een grillpan (of een antikleefpan) en bak de grillkaas mooi goudgeel.
- Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de rest van de citroen in partjes. Serveer de paella met de plakjes grillkaas, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 130 g risottorijst
- 10 g bladpeterselie
- 1 citroen
- 200 g grillkaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 713 kcal
- Koolhydraten 67.8 g
- Suikers 11.64 g
- Vetten 33.85 g
- Verzadigde vetten 17.45 g
- Eiwitten 29.84 g
- Vezels 7.22 g
Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.