Vegetarische nasi goreng van bloemkoolrijst met spiegelei

Vegetarische nasi goreng van bloemkoolrijst met spiegelei

Nasi goreng is een klassieker uit de Indonesische keuken. Wij maken van deze gebakken rijst een low-carb én veggie versie, door bloemkoolrijst te gebruiken en extra groentjes. Het spiegelei bovenop maakt het gerecht af. Gezond genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Snij de tomaat in grote stukken. Snij de aangegeven hoeveelheid chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij fijn. Snij de sjalot in grote stukken. Pel de knoflook. Mix de tomaat, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), sjalot, het teentje knoflook, het Chinees vijfkruidenpoeder en per persoon 1/4 tl zout tot een gladde saus. Dit is de nasi goreng saus.
  • Snij de paprika in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Breek 1 ei (2 eieren voor 4 personen) in een kommetje en klop het los.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak tot hij lichtbruin kleurt. Schep de bloemkoolrijst op een bord.
  • Verhit nogmaals 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg de rode paprika, wortel en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak gedurende 3 minuten en voeg dan de nasi goreng saus toe. Roerbak nog 1 minuut.
  • Voeg nu de gebakken bloemkoolrijst toe en schep alles goed door elkaar. Voeg het losgeklopte ei toe. Roerbak voor 2 minuten, tot het ei gestold is. Roer er de sojasaus door en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en breek er de resterende eitjes in. Bak spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gebakken bloemkoolrijst met het spiegelei erbovenop en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 tomaat
  • ½ rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 bio-eieren
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 476 kcal
  • Koolhydraten 26.47 g
  • Suikers 19.15 g
  • Vetten 30.89 g
  • Verzadigde vetten 5.49 g
  • Eiwitten 19.08 g
  • Vezels 7.41 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.