Vegetarische korma met bloemkool en gemberrijst

Vegetarische korma met bloemkool en gemberrijst

De Indische keuken is ook een echte veggiekeuken. De welgekende curries zijn ook overheerlijk als je ze met enkel groenten maakt. Vandaag maken we een vegetarische korma, dat is een milde curry, met bloemkool. Zo verrassend lekker! Daarbij nog gemberrijst, en je kan genieten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Pers de teentjes knoflook. Doe de yoghurt, de kurkuma en de helft van de geperste knoflook in een schaal. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij de bloemkool in kleinere roosjes en leg ze in het yoghurtmengsel. Schep goed om.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de uien in plakjes. Schil de gember en rasp fijn.
  • Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan. Voeg de uien, de rest van de knoflook en de helft van de geraspte gember toe en stoof op een medium vuur gedurende 5-7 minuten, tot de uien beginnen te kleuren.
  • Voeg dan de bloemkool en de yoghurtmarinade toe. Voeg per persoon 50 milliliter water toe. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat 12 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om.
  • Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Snij de lente-ui in ringen en pluk de korianderblaadjes.
  • Controleer of de bloemkool gaar is en voeg het amandelpoeder en de garam masala toe. Kruid af met peper en zout en roer goed om.
  • Roer de lente-ui en de rest van de gember door de rijst. Serveer met de bloemkool korma en werk af met de korianderblaadjes en de amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kl kurkuma
  • ½ bloemkool
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 uien
  • 20 g gember
  • 2 el amandel­schilfers
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 30 g amandel­poeder
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 641 kcal
  • Koolhydraten 87.02 g
  • Suikers 17.68 g
  • Vetten 22.32 g
  • Verzadigde vetten 2.74 g
  • Eiwitten 19.05 g
  • Vezels 12.81 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.