Vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en courgette en gaan dan in de oven, met een lekker laagje gesmolten kaas over. Comfort food, Mexican style!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika en de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika en de courgette toe en laat 5 minuten bakken. Kruid dan met komijn, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Verdeel de groentensaus over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Snij ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer met de gehakte koriander erover gestrooid en een schep zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kl komijn
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas
  • 10 g koriander
  • ½ potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 647 kcal
  • Koolhydraten 71.9 g
  • Suikers 23.72 g
  • Vetten 26.13 g
  • Verzadigde vetten 12.2 g
  • Eiwitten 22.22 g
  • Vezels 11.39 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.