Vegetarische enchiladas
Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en courgette en gaan dan in de oven, met een lekker laagje gesmolten kaas over. Comfort food, Mexican style!
Ingrediënten
ui
knoflook
rode paprika
courgette
komijn
Mexicaanse kruidenmix
tomatenpassata
tortilla
cheddarkaas
bladpeterselie
zure room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika en de courgette in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika en de courgette toe en laat 5 minuten stoven. Kruid dan met komijn, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
- Verdeel de groentesaus over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Serveer de enchiladas met de gehakte bladpeterselie erover gestrooid en een schep zure room.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 kl komijn
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- 500 ml tomatenpassata
- 4 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
- 10 g bladpeterselie
- ½ potje zure room
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 674 kcal
- Koolhydraten 69.38 g
- Suikers 21.43 g
- Vetten 30.79 g
- Verzadigde vetten 15.33 g
- Eiwitten 21.59 g
- Vezels 10.16 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.