Vegetarische biryani met muntraita
Biryani is een heerlijk Indisch rijstgerecht, dat je kan klaarmaken in één kookpot of wok. Heel gemakkelijk dus, en het barst van smaak! We maken er een frisse muntraita bij, een heerlijk yoghurtsausje met komkommer dat wat balans brengt in het pittige gerecht. Een vegetarische topper!
Ingrediënten
ui
wortel
currypoeder
tomatenpuree
jasmijnrijst
rozijn
groentebouillonblokje
komkommer
munt
magere yoghurt
spinazie
garam masala
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
- Verhit de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de ui en wortelblokjes toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan het currypoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg per persoon 275 milliliter water toe.
- Voeg de rijst en de rozijnen toe aan de wok en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer nogmaals goed om en laat 10-12 minuten op een matig vuur onder deksel pruttelen. Schep regelmatig om.
- Snij de komkommer in kleine blokjes. Doe in een kommetje en besprenkel met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Hak de munt fijn. Voeg de yoghurt, munt en extra vierge olijfolie toe aan het kommetje en meng.
- Was en hak de spinazie grof.
- Roer de spinazie door de biryani, tot die geslonken is. Roer er de garam masala door. Serveer de biryani met de muntraita.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 wortelen
- 2 kl currypoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 150 g jasmijnrijst
- 30 g rozijnen
- ½ groentebouillonblokje
- ½ komkommer
- 10 g munt
- 1 potje magere yoghurt
- 100 g spinazie
- 2 kl garam masala
Uit jouw keuken
- 1½ el arachideolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- ¼ kl cayennepeper
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 641 kcal
- Koolhydraten 94.3 g
- Suikers 30.25 g
- Vetten 21.22 g
- Verzadigde vetten 3.26 g
- Eiwitten 13.28 g
- Vezels 10.12 g
Allergenen Mosterd, Gluten, Soja, Selderij, Lactose, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.