Vegetarische bami met satésaus

Vegetarische bami met satésaus

Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel krokante wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben...

Ingrediënten

Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wokmix
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
pinda

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een wok klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook 3 minuten en giet af.
  • Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg de wokmix toe. Roerbak 5-6 minuten en voeg dan de noedels toe. Roerbak nog 1 minuut.
  • Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes. Doe de kokosmelk in een maatbeker. Voeg de pindakaas, het limoensap en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en mix kort met een staafmixer. Hak de pinda's grof.
  • Serveer de bami met de pindasaus erover gelepeld. Werk af met de grofgehakte pinda's en serveer met een partje limoen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g eiernoedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g wokmix
  • 1 limoen
  • 125 ml kokosmelk
  • 30 g pindakaas
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g pinda's

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 934 kcal
  • Koolhydraten 77.61 g
  • Suikers 8.26 g
  • Vetten 51.49 g
  • Verzadigde vetten 18.49 g
  • Eiwitten 35.31 g
  • Vezels 11.86 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Selderij, Pinda, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.