Vegan burger met champignonroomsaus en knolselderpuree

Vegan burger met champignonroomsaus en knolselderpuree

Heerlijk comfort food in een vegetarisch jasje: gebakken vegan burgers met daarbij een zalige champignonroomsaus en knolselderpuree. Lekker en toch koolhydraatarm.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
vegan burger

Bereidingswijze

  • Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  • Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 3 eetlepels water toe en verkruimel je de aangegeven hoeveelheid groentebouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  • Verhit de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer de vegan burgers met champignonroomsaus en de knolselderpuree. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 250 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 vegan burgers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 687 kcal
  • Koolhydraten 57.21 g
  • Suikers 5.93 g
  • Vetten 40.39 g
  • Verzadigde vetten 19.16 g
  • Eiwitten 16.14 g
  • Vezels 6.5 g

Allergenen Selderij, Lactose, Soja, Gluten, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.