Varkenssaté's met Provençaalse tomatensaus en rijst

Varkenssaté's met Provençaalse tomatensaus en rijst

Was je nu liever op vakantie in de Provence? Dat begrijpen we. We kunnen helaas geen wonderen verrichten, maar wat we wél kunnen, is een stukje Provence tot bij jou brengen! Dat doen we in de vorm van sappige varkenssaté's met een heerlijke Provençaalse tomatensaus en rijst. Bon appétit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
satéprikker

Bereidingswijze

  • Meng de helft van de Provençaalse kruiden met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de varkenslapjes in blokjes en wentel ze door de olie. Laat even opzij staan.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de helft van de rode paprika in stukjes van 1,5 centimeter en snij de rest in fijne blokjes. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat glazig worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken en voeg de fijne blokjes paprika en courgette toe, samen met de rest van de Provençaalse kruiden. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Schep goed om en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten. Kruid af met peper en zout.
  • Rijg de stukjes varkensvlees afwisselend met een stukje paprika op de satéprikkers. Verhit een pan en bak de satés rondom.
  • Serveer de varkenssaté's met de tomatensaus en de rijst. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 varkenslapjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 satéprikkers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 714 kcal
  • Koolhydraten 83.4 g
  • Suikers 16.53 g
  • Vetten 20.83 g
  • Verzadigde vetten 4.04 g
  • Eiwitten 44.31 g
  • Vezels 8.2 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.