Varkensreepjes teriyaki met rijst en krokante groenten

Varkensreepjes teriyaki met rijst en krokante groenten

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, waarbij in reepjes gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een mooie glans (teri) krijgt. Het klinkt moeilijker dan het is, dat bewijst dit heerlijke roerbakgerecht met sappige reepjes varkensvlees, krokante wokgroentjes en rijst. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
wokmix
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de varkenslapjes in reepjes van 1/2 cm dik.
  • Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Het extra zakje kruiden heb je niet nodig. Schep uit de wok en voeg het varkensvlees toe. Roerbak opnieuw voor 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 2 minuten.
  • Serveer de rijst met de varkensreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 varkenslapjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g wokmix
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 738 kcal
  • Koolhydraten 76.95 g
  • Suikers 7.42 g
  • Vetten 21.64 g
  • Verzadigde vetten 5.2 g
  • Eiwitten 54.49 g
  • Vezels 8.94 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.