Varkensmignonette met jagersaus, geroosterde spruitjes en aardappelen

Varkensmignonette met jagersaus, geroosterde spruitjes en aardappelen

Oh la la, vandaag eten we een echte winterklassieker: varkensvlees met jagersaus, met daarbij geroosterde spruitjes en aardappelen. Om van te genieten na een lange winterwandeling, al smaakt dit ook geweldig na een lange werkdag.

Ingrediënten

Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
varkens­mignonette

Bereidingswijze

  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 8 minuten. Giet af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg dan de spruitjes toe, schep om en zet nog 10 minuten in de oven.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Verhit een grote pan en voeg de spekblokjes toe en laat 3 minuten bakken. Voeg de ui, knoflook, tijm en champignons toe. Voeg eventueel een klein klontje boter toe. Roerbak tot de champignons mooi bruin gebakken zijn.
  • Bestrooi met de bloem, schep goed om en voeg dan de rode wijn en per persoon 75 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en roer goed om. Voeg het laurierblad toe en kruid met peper en zout. Laat de saus 7-9 minuten pruttelen tot ze ingedikt is. Roer regelmatig om.
  • Smelt de rest van de boter in een aparte pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze 3-4 minuten aan elke kant.
  • Verwijder het laurierblad uit de jagersaus. Schep de geroosterde aardappelen en spruitjes op borden, leg er het varkenslapje bij en schep de saus erover. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g spruiten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 250 g champignons
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 2 varkens­mignonetten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 100 ml rode wijn
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 975 kcal
  • Koolhydraten 51.25 g
  • Suikers 10.37 g
  • Vetten 49.8 g
  • Verzadigde vetten 29.22 g
  • Eiwitten 54.05 g
  • Vezels 15.49 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.