Varkenslapjes met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Varkenslapjes met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten, je oma zou trots op je zijn! Sappige varkenslapjes met een mosterdroomsausje, gestoomde krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
stoomkrieltje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
varkenslapje

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, vergiet, een steelpan en een pan klaar.
  • Giet het gekookte water samen met een snuf zout in de kookpot. Snij de uiteinden van de sperziebonen en voeg ze toe aan de kookpot. Kook ze beetgaar in 7 minuten. Giet af.
  • Leg de stoomkrieltjes in de verpakking 6 minuten in de microgolfoven. Laat ze nog 1 minuut nagaren.
  • Maak ondertussen de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de boter in de pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze 3 minuten aan elke kant. Snij het vlees in plakjes.
  • Serveer de gebakken varkenslapjes met de gestoomde krieltjes, boontjes en de mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g sperziebonen
  • 1 zakje stoomkrieltje
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 2 varkenslapjes

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 617 kcal
  • Koolhydraten 48 g
  • Suikers 6.35 g
  • Vetten 25.65 g
  • Verzadigde vetten 14.46 g
  • Eiwitten 41.66 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Selderij, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.