Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

Een mooi bordje vol, deze varkenslapjes met ovenfrietjes en koolsla. Een erg originele koolsla trouwens, met een verrassend extra ingrediënt: peer! Een heerlijk gerecht waar je jong en oud blij mee zal maken. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de arachideolie, peper en zout. Plaats de aardappelen 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, suiker en een snuf zout en peper in een kommetje.
  • Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de peer en rasp fijn tot aan het klokhuis. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de peer en de helft van de lente-uitjes met de yoghurtdressing.
  • Bestrijk het vlees met de helft van de olijfolie en bestrooi met de oregano. Kruid beide kanten goed met peper en zout.
  • Verwarm een grote pan op een hoog vuur met de rest van de olijfolie. Bak de varkenslapjes 3 minuten aan elke kant goudbruin. Schep uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de varkenslapjes over de borden en leg er de ovenfrietjes en de koolsla bij. Werk af met de rest van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 wortelen
  • 1 takje selder
  • 1 peer
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g wittekool
  • 2 varkenslapjes
  • 1 kl gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el arachide­olie
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 860 kcal
  • Koolhydraten 60.77 g
  • Suikers 21.23 g
  • Vetten 48.06 g
  • Verzadigde vetten 8.2 g
  • Eiwitten 41.01 g
  • Vezels 13.79 g

Allergenen Lactose, Selderij, Pinda, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.