Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

Een mooi bordje vol, deze varkenslapjes met ovenfrietjes en koolsla. Een erg originele koolsla trouwens, want we gebruiken een knapperige koolrabi in plaats van de klassieke witte kool. De peer zorgt voor de nodige fraîcheur. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koolrabi
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de arachideolie, peper en zout. Plaats de aardappelen 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin kleuren. Draai halverwege om.
  • Meng de yoghurt, komijn, suiker en een snuf zout en peper in een kommetje.
  • Schil de wortelen en de koolrabi en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de peer en rasp fijn tot aan het klokhuis. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de wortelen, de koolrabi, de selder, de peer en de helft van de lente-uitjes met de yoghurtdressing.
  • Bestrijk het vlees met de helft van de olijfolie en bestrooi met de oregano. Kruid beide kanten goed met peper en zout.
  • Verwarm een grote pan op een hoog vuur met de rest van de olijfolie. Bak de varkenslapjes 3 minuten aan elke kant goudbruin. Schep uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de varkenslapjes over de borden en leg er de ovenfrietjes en de koolsla bij. Werk af met de rest van de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 2 wortelen
  • 1 koolrabi
  • 1 takje selder
  • 1 peer
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapjes
  • 1 el gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 862 kcal
  • Koolhydraten 73.64 g
  • Suikers 17.43 g
  • Vetten 36.2 g
  • Verzadigde vetten 6.45 g
  • Eiwitten 49.84 g
  • Vezels 23.54 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.