Varkenslapjes met geroosterde broccoli en salsa verde

Varkenslapjes met geroosterde broccoli en salsa verde

Hou je van verrassende smaken? We maken vandaag sappige varkenslapjes met geroosterde broccoli, opgeleukt met een salsa verde met Zuid-Amerikaanse smaken. Klinkt speciaal, maar het is ongelofelijk lekker en ook nog eens koolhydraatarm. Yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
varkenslapje

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes 3 minuten, giet af. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de sjalot fijn. Pers de limoen. Meng de sjalot met het limoensap en een snufje zout.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte broccoliroosjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Hak de kappertjes grof. Snij de jalapeñopeper(s) fijn. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze 3 minuten aan elke kant.
  • Meng de gemarineerde sjalot met de kappertjes, bladpeterselie en jalapeño. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  • Snij de varkenslapjes in reepjes. Serveer met de geroosterde broccoli en druppel er de salsa verde over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 2 el kappertjes
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 varkenslapjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 526 kcal
  • Koolhydraten 7.86 g
  • Suikers 4.63 g
  • Vetten 35.63 g
  • Verzadigde vetten 6.04 g
  • Eiwitten 40.92 g
  • Vezels 10.2 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.