Varkenslapjes met champignonroomsaus en knolselderpuree

Varkenslapjes met champignonroomsaus en knolselderpuree

Een heerlijk bordje comfort food dat toch licht verteerbaar is: gebakken varkenslapjes met een zalig romig sausje met champignons en daarbij smeuïge knolselderpuree. Belgische kost waar je blij van wordt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  • Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Laat 1/3de van de boter smelten in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en bewaar de varkenslapjes onder aluminiumfolie.
  • Laat 1/3de van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 3 eetlepels water toe en verkruimel je de runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Leg de varkenslapjes er terug in, om door te warmen.
  • Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer de varkenslapjes met champignonroomsaus en de knolselderpuree. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 125 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 varkenslapjes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 711 kcal
  • Koolhydraten 40.77 g
  • Suikers 4.08 g
  • Vetten 40.35 g
  • Verzadigde vetten 24.58 g
  • Eiwitten 43.03 g
  • Vezels 5.69 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.