Varkenslapje met Zuiderse bloemkool

Varkenslapje met Zuiderse bloemkool

Een bordje Zuiders smulplezier, met een sappig varkenslapje, geroosterde bloemkool met een lekkere tomatensaus en olijfjes en knapperig gebakken aardappelschijfjes. Onze aanbeveling is om ervan te genieten op een zonnig terras met een fris glaasje roséwijn bij. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groene olijf
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Was en snij de aardappelen in plakjes van een halve centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelplakjes half gaar in 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 10 minuten. Laat uitlekken.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de olijven grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui aan gedurende 1 minuut en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpassata toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer er de grofgehakte olijven door.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Schep de bloemkool in een ovenschaal. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met het paneermeel. Zet 5 minuten onder de hete grill.
  • Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de varkenslapjes, 4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Snij de bladpeterselie fijn.
  • Serveer de varkenslapjes met de Zuiderse bloemkool en de gebakken aardappelen. Werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g groene olijven
  • 250 ml tomaten­passata
  • 2 el paneermeel
  • 2 varkenslapjes
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 706 kcal
  • Koolhydraten 59.32 g
  • Suikers 10.74 g
  • Vetten 30.75 g
  • Verzadigde vetten 9.51 g
  • Eiwitten 42.52 g
  • Vezels 12.6 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.