Varkenshaasje met zoete aardappelgratin

Varkenshaasje met zoete aardappelgratin

Varkensvlees en zoete aardappelen passen heel goed bij elkaar! We maken een originele snelle gratin van zoete aardappelen en serveren er een sappig gebakken varkenshaasje bij en een salade van veldsla. Comfort food en toch koolhydraatarm. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
varkens­haasje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de veldsla en laat uitlekken. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de zoete aardappelschijfjes gedurende 5 minuten. Giet af.
  • Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Verdeel hierover de zoete aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room over de zoete aardappelen. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de mosterd met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een pan en bak het varkenshaasje 2-3 minuten rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet 12 minuten mee in de voorverwarmde oven. Haal nadien uit de oven en laat nog 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de zoete aardappelgratin en veldsla. Druppel de dressing over de veldsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g veldsla
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 300 g varkens­haasje

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 625 kcal
  • Koolhydraten 16.63 g
  • Suikers 4.98 g
  • Vetten 43.66 g
  • Verzadigde vetten 23 g
  • Eiwitten 41.92 g
  • Vezels 1.41 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.