Varkenslapje met zoete aardappelgratin

Varkenslapje met zoete aardappelgratin

Varkensvlees en zoete aardappelen passen heel goed bij elkaar! We maken een originele snelle gratin van zoete aardappelen en serveren er een sappig gebakken varkenslapje bij en een salade van veldsla. Comfort food en toch koolhydraatarm. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
varkenslapje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de zoete aardappelschijfjes gedurende 6 minuten. Giet af.
  • Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel hierover de zoete aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de mosterd met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout.
  • Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de een pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
  • Serveer de gebakken varkenslapjes met de zoete aardappelgratin en veldsla. Druppel de dressing over de veldsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • ½ potje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 1 zakje veldsla
  • 2 varkenslapjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 719 kcal
  • Koolhydraten 39.75 g
  • Suikers 8.29 g
  • Vetten 43.62 g
  • Verzadigde vetten 22.85 g
  • Eiwitten 40.65 g
  • Vezels 4.16 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.