Varkenslapje met wortelstoemp en Blackwellsaus

Varkenslapje met wortelstoemp en Blackwellsaus

Mag het eventjes gewoon en lekker zijn? Dan hebben we het perfecte gerecht voor jou in petto: een sappig varkenslapje met smeuïge wortelstoemp en Blackwellsaus erbij, dat is een saus op basis van pickles. Een heerlijke eenvoudige combinatie, dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze samen gaar in gezouten water in 20 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de varkenslapjes goudbruin en gaar aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur. Snij de peterselie fijn.
  • Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze samen fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de wortelstoemp met de varkenslapjes en de blackwellsaus. Overstrooi met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 5 wortelen
  • 2 varkenslapjes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 100 ml lichte room
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 732 kcal
  • Koolhydraten 63.31 g
  • Suikers 17.99 g
  • Vetten 31.17 g
  • Verzadigde vetten 14.21 g
  • Eiwitten 42.13 g
  • Vezels 17.15 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.