Varkenslapje met wittekool-aardappelgratin
Hou jij wel van aardappelgratin (wie niet?). Dan moet je zeker eens deze originele versie proberen met wittekool erbij. Combineer dat met een gebakken varkenslapje en je hebt een topavondmaal. Laat het smaken!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
ui
tijm
wittekool
knoflook
lichte room
gratinkaas
varkenslapje
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 10 minuten en giet af.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, wittekool en tijm aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde ui, tijm en wittekool. Pers de knoflook en strooi het over de groenten. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Doe de lichte room in een kommetje, voeg per persoon 1 el water toe en roer los. Schenk over de aardappelschijfjes. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kuis de pan even uit met keukenpapier. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de varkenslapjes mooi goudbruin, ongeveer 3 minuten per kant. Zet de gratin nog 2 minuten onder de grill van de oven.
- Serveer de varkenslapjes met de gratin.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 2 takjes tijm
- 200 g wittekool
- 1 teentje knoflook
- 1 brikje lichte room
- 30 g gratinkaas
- 2 varkenslapjes
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 776 kcal
- Koolhydraten 47.99 g
- Suikers 11.34 g
- Vetten 43.92 g
- Verzadigde vetten 22.9 g
- Eiwitten 43.8 g
- Vezels 9.68 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.