Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus

Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus

Een echte klassieke maaltijd van bij ons: een lekker stukje vlees, patatjes, groentjes en een lekker sausje. Daar maak je toch alle tafelgenoten blij mee? We gaan vandaag voor een sappig varkenslapje met gebakken witloof, geroosterde aardappelen en een heerlijke dragonmosterdsaus. Grootmoeder zou trots op ons zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snij fijn.
  • Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel, draai de witloofstronkjes om en laat ze nog 4 minuten verdergaren onder deksel. Kruid met peper en zout.
  • Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de varkenslapjes goudbruin, zo'n 4 minuten per kant. Schep het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Giet het vet uit de pan en giet er de lichte room en de mosterd bij. Warm op en meng goed. Roer er de fijngesneden dragon door en kruid met peper en zout. Uit het vlees zal ook wat vleesjus gekomen zijn, roer dat ook mee door de saus.
  • Serveer de varkenslapjes met de geroosterde aardappelen, het witloof en lepel er de saus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g dragon
  • 2 varkenslapjes
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 788 kcal
  • Koolhydraten 44.58 g
  • Suikers 2.82 g
  • Vetten 48.33 g
  • Verzadigde vetten 21.49 g
  • Eiwitten 41.65 g
  • Vezels 8.19 g

Allergenen Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.