Varkenslapje met ratatouille uit de oven en balsamicosiroop

Varkenslapje met ratatouille uit de oven en balsamicosiroop

Ratatouille, veel werk? Nee hoor, in dit recept laten we de oven het werk doen! Intussen heb jij tijd om een heerlijk stukje vlees, een varkenslapje, perfect te grillen en daarbij een verrassend balsamicosausje te maken. Overheerlijke Mediterraanse smaken in een snel en licht gerechtje. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
varkenslapje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Haal met een dunschiller lange repen van de courgette. Het binnenste, zachte gedeelte van de courgette hebben we niet nodig. Snij de aubergine in plakjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui, courgette en aubergine hierop. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
  • Doe de balsamico in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat voor de helft inkoken en voeg dan de bruine suiker toe en laat verder al roerend inkoken tot je een dikke siroop hebt. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  • Meng de rest van de olijfolie in een kommetje met de fijngehakte rozemarijn en een snufje peper en zout. Bestrijk de varkenslapjes hiermee rondom. Laat een grillpan goed heet worden op het vuur en bak de varkenslapjes 2-3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de gegrilde varkenslapjes met de geroosterde groenten uit de oven en de balsamicosiroop erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el balsamico
  • 2 varkenslapjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 589 kcal
  • Koolhydraten 54.41 g
  • Suikers 23.88 g
  • Vetten 20.18 g
  • Verzadigde vetten 3.89 g
  • Eiwitten 40.74 g
  • Vezels 12.56 g

Allergenen Ei, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.