Varkenslapje met peultjes en krieltjes

Varkenslapje met peultjes en krieltjes

Dit is simpele kost, met toch net iets meer verfijning. Een lekker sappig stukje varkensvlees met daarbij een boeketje van frisse groene groenten en lekker krokant gebakken krieltjes. Werk af met een flinke schep pickles voor een heerlijke doordeweekse én lichte maaltijd.

Ingrediënten

Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
pickles

Bereidingswijze

  • Snij de uiteinden van de boontjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Was en halveer de krieltjes.
  • Kook de krieltjes beetgaar gedurende 15 minuten in gezouten water.
  • Breng nog een potje gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes en de peultjes voor 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Laat de helft van de boter smelten in een antikleefpan. Stoof de ringetjes lente-ui met de boontjes en de peultjes gedurende 3 minuten. Roer er dan de peterselie door. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Kuis de pan even uit met wat keukenpapier en laat de rest van de boter smelten. Kruid het varkensvlees met peper en zout en leg het in de pan. Laat 3 minuten bakken op hevig vuur en draai om. Voeg nu ook de gekookte krieltjes toe en laat 3 minuten meebakken. Serveer het varkensvlees met de krieltjes, de groene groentjes en een schep pickles.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g sperziebonen
  • 3 lente-uitjes
  • 10 g krul­peterselie
  • 400 g krielaardappelen
  • 100 g peultjes
  • 2 varkenslapjes
  • 2 el pickles

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 527 kcal
  • Koolhydraten 44.21 g
  • Suikers 2.85 g
  • Vetten 20.21 g
  • Verzadigde vetten 11.39 g
  • Eiwitten 39.05 g
  • Vezels 9.72 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.