Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool

Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool

Blackwellsaus is een heerlijke romige saus op basis van pickles. Het past voortreffelijk bij een lekker stukje varkensvlees en geroosterde bloemkool en aardappelen. Een echte klassieker om van te genieten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op, maar hou nog plaats vrij voor de bloemkool. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 8 minuten in de oven. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, besprenkel met de rest van de olijfolie en zet nog 20 minuten in de oven.
  • Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Schep uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  • Hak de peterselie fijn. Serveer de varkenslapjes met de blackwellsaus en de geroosterde aardappelen en bloemkool. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 varkenslapjes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 100 ml lichte room
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 812 kcal
  • Koolhydraten 42.15 g
  • Suikers 5.96 g
  • Vetten 52.44 g
  • Verzadigde vetten 17.12 g
  • Eiwitten 40.33 g
  • Vezels 8.93 g

Allergenen Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.